Zevenbergen (gemeente Moerdijk)

Zoekt u een ervaren hovenier of tuinman in de regio Zevenbergen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Go Green Hoveniers! Of u nu behoefte heeft aan professioneel tuinonderhoud of een deskundige voor de aanleg van uw tuin, bij Go Green Hoveniers bent u aan het juiste adres. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via de contactpagina op deze website om de diverse mogelijkheden voor uw tuin te bespreken.

Werkgebied regio Zevenbergen (gemeente Moerdijk)

Wij zijn actief in de volgende steden in de regio Zevenbergen:

  • Fijnaart
  • Willemstad
  • Standaardbuiten
  • Klundert
  • Heijningen

 

Binnen dit werkgebied kunt een Go Green hovenier of -tuinman inhuren voor tuinonderhoud of tuinaanleg. 

Duurzaamheid gemeente Moerdijk

De gemeente Moerdijk biedt diverse subsidiemogelijkheden ter stimulering van tuinverduurzaming binnen de gemeente. Go Green Hoveniers staat klaar om u te voorzien van advies betreffende deze subsidies. Hieronder hebben we essentiële informatie voor u samengevat. Voor uitgebreidere details verwijzen we u naar de officiële website van de gemeente Moerdijk. Tevens hebben we een handig overzicht opgesteld waarin wordt toegelicht hoe deze verschillende subsidies kunnen bijdragen aan het creëren van een klimaatrobuuste tuin.

Subsidie voor afkoppelen of niet aankoppelen regenwater vanaf daken
Om in aanmerking te komen voor deze subsidie, dient u ervoor te zorgen dat het regenwater niet langer via uw regenpijp naar het riool wordt afgevoerd. In plaats daarvan dient u te zorgen dat het water naar uw tuin wordt geleid of ondergronds wordt opgevangen, bijvoorbeeld door het gebruik van infiltratiekratten.
- U kunt voor maximaal 35% van de gemaakte kosten subsidie ontvangen
- Particulieren ontvangen maximaal €1.500,-
- VVE's of ondernemingen ontvangen maximaal €2.000,-

 

Subsidie voor een waterreservoir
De gemeente Moerdijk verstrekt tevens subsidie wanneer u investeert in een regenton of waterschutting om regenwater op te vangen. De opslagcapaciteit van deze voorzieningen dient minimaal 500 liter te bedragen. Daarnaast kunt u eveneens subsidie verkrijgen voor de aanleg van een wadi, een natuurlijk waterreservoir in uw tuin.
- U kunt voor maximaal 35% van de gemaakte kosten subsidie ontvangen
- Particulieren ontvangen maximaal €250,-
- VVE's of ondernemingen ontvangen maximaal €500,-

 

Subsidie voor een groen dak
Een groen dak biedt isolatie, zowel voor geluid als temperatuur. Dit zorgt ervoor dat uw huis of tuinhuis koel blijft op warme dagen en dat u kunt besparen op energiekosten. Bovendien helpt het bij het vasthouden van regenwater op regenachtige dagen, wat kan helpen om wateroverlast te verminderen. Tot slot dragen groene daken bij aan het bevorderen van biodiversiteit. 
- U kunt voor maximaal 35% van de gemaakte kosten subsidie ontvangen wanneer de substraatlaag tot 40 mm is
- U kunt voor maximaal 45% van de gemaakte kosten subsidie ontvangen wanneer de substraatlaag groter dan 40 mm is
- Particulieren ontvangen maximaal €2.500,-
- VVE's of ondernemingen ontvangen maximaal €5.000,-

 

Subsidie voor waterpasserende of waterdoorlatende verharding
Waterdoorlatende bestrating laat regenwater door in plaats van het af te voeren. Enkele voorbeelden hiervan zijn waterdoorlatende klinkers, grasbeton, permeabel asfalt, grindverharding en waterdoorlatende tegels. Deze ecologisch verantwoorde benadering stimuleert de opname van water in de bodem, vermindert problemen met wateroverlast en draagt bij aan het herstel van grondwaterstanden.
- U kunt voor maximaal 35% van de gemaakte kosten subsidie ontvangen
- Particulieren ontvangen maximaal €1.000,-
- VVE's of ondernemingen ontvangen maximaal €2.000,-

 

Subsidie voor tegel eruit, groen erin
Als u besluit om in uw tuin tegels te vervangen door groenvoorzieningen, komt u in aanmerking voor subsidie. Het omruilen van tegels voor groen zorgt ervoor dat uw tuin koeler blijft tijdens warme periodes en dat regenwater gemakkelijker in de grond kan sijpelen, wat resulteert in minder wateroverlast. Daarnaast trekt een groene tuin meer vogels en insecten aan, wat de biodiversiteit ten goede komt.
- U kunt voor maximaal 35% van de gemaakte kosten subsidie ontvangen
- Particulieren ontvangen maximaal €500,-
- VVE's of ondernemingen ontvangen maximaal €1.000,-

 

 

 

Vacature hovenier regio Zevenbergen

Ben jij een hovenier (in opleiding) of wil je graag hovenier worden? En ben je woonachtig in de regio Zevenbergen? Bekijk dan onze vacaturepagina!

Neem voor meer informatie over het ontwerpen en aanleggen van tuinen contact op met Go Green Hoveniers.

 

Kijk ook eens op onze Instagram pagina of Facebook-pagina voor het laatste nieuws en lees de ervaringen van onze klanten.