Breda

Bent u op zoek naar een ervaren hovenier of tuinman in de regio Breda? Zoek dan niet verder en ontdek de diensten van Go Green Hoveniers! Of het nu gaat om het professioneel onderhouden van uw tuin in Breda of het aanleggen van een prachtige groene tuin in Prinsenbeek, bij Go Green Hoveniers zijn we er voor u. Aarzel niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen via de contactpagina op deze website om alle mogelijkheden voor uw tuin uitgebreid te bespreken. Kies voor de kwaliteit en deskundigheid van Go Green Hoveniers, dé hovenier in Breda die uw groene dromen werkelijkheid kan maken.

Werkgebied regio Breda 

Wij zijn actief in de volgende steden in de regio Breda:

 • Prinsenbeek
 • Ulvenhout
 • Teteringen
 • Bavel

 

Binnen dit werkgebied kunt een Go Green hovenier of -tuinman inhuren voor tuinonderhoud of tuinaanleg. 

Duurzaamheid gemeente Breda

De gemeente Breda zet zich actief in voor het bevorderen van duurzame tuinen binnen de gemeente en biedt diverse subsidiemogelijkheden om dit te ondersteunen. Bij Go Green Hoveniers staan we klaar om u te voorzien van deskundig advies over deze subsidies. Hieronder hebben we de belangrijkste informatie voor u samengevat, maar voor gedetailleerde informatie verwijzen we u graag naar de officiële website van de gemeente Breda. Bovendien hebben we een handig overzicht opgesteld waarin we uitleggen hoe deze verschillende subsidies kunnen bijdragen aan het creëren van een veerkrachtige en klimaatrobuuste tuin.

Subsidie voor een groene gevel

Groene gevels zijn gevels die begroeid zijn met één of meerdere vaste planten die zichzelf omhoog klimmen, al dan niet met behulp van klimsteunen. Het hebben van een groene gevel brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo blijft de begroeide gevel in de zomer koel, biedt het een habitat voor vlinders en insecten, en is het relatief eenvoudig aan te leggen en te onderhouden. Het kan echter nodig zijn om de bodem te verbeteren, aangezien planten doorgaans niet goed gedijen in zandgrond.

 • De subsidie voor particulieren bedraagt maximaal € 10 per vierkante meter, met een maximale subsidie van € 1.500. Deze subsidie is van toepassing op beplanting op particuliere grond. Als het gaat om gemeentegrond, kunt u in plaats daarvan een wijkdeal aanvragen.
 • De subsidie bedraagt maximaal € 10 per vierkante meter met een maximum van € 4.500 voor ondernemingen, stichtingen en verenigingen. Deze subsidie is beschikbaar voor beplanting op particuliere grond. Als het om gemeentegrond gaat, kunt u een wijkdeal aanvragen.

 

Subsidie voor een groen dak

Een groen dak kenmerkt zich door diverse soorten beplanting en heeft de capaciteit om water op te vangen. De variëteit aan beplanting kan onder andere bestaan uit sedum, grassen, kruiden en vaste planten. Enkele voordelen van een groen dak zijn:

 1. Verlengt de levensduur van het dak.
 2. Koelt zowel het gebouw als de omgeving.
 3. Biedt geluidsisolatie.
 4. Retentie van regenwater, waardoor het geleidelijk in kleinere hoeveelheden wordt afgevoerd.
 5. Draagt bij aan een verbeterde luchtkwaliteit door de opname van fijnstof en CO2.
 6. Bevordert de biodiversiteit van planten en dieren.

 

 • De maximale subsidie bedraagt € 25 per vierkante meter, met een totale aanvraaglimiet van € 3.000 voor particulieren en een maximum van €10.000 voor ondernemingen, stichtingen en verenigingen. Huurders dienen toestemming te verkrijgen van de eigenaar van het pand.

Bovendien kunt u ook subsidie aanvragen voor constructief advies met betrekking tot uw dak, maar deze kosten worden uitsluitend vergoed indien het groene dak daadwerkelijk wordt aangelegd. De vergoeding voor constructief advies bedraagt maximaal € 250 voor een groen oppervlak tot 100 vierkante meter en maximaal € 350 voor een groen oppervlak groter dan 100 vierkante meter.

 

Subsidie duurzaam omgaan met regen

Bij hevige regenbuien kan wateroverlast optreden. Het verminderen van deze overlast en het voorkomen van overbelasting van het rioolsysteem is mogelijk door op een duurzame manier met regenwater om te gaan. Bij de herinrichting van parkeerterreinen is het bijvoorbeeld mogelijk om subsidie te verkrijgen voor verschillende waterbeheersingsmaatregelen. Hierbij valt te denken aan het aanleggen van ondergrondse infiltratievoorzieningen, het creëren van wateropvangplaatsen en het aansluiten op het schoonwaterriool. U kunt de subsidieaanvraag indienen tot maximaal 6 weken na de voltooiing van het project.

 • U kunt voor maximaal 35% van de gemaakte kosten subsidie ontvangen
 • U kunt een subsidie aanvragen voor een regenton of waterzuil 
  • Maximale vergoeding particulieren: €250
  • Maximale vergoeding ondernemingen, stichtingen en verenigingen: €500
 • U kunt een subsidie aanvragen voor een waterschutting
  • Maximale vergoeding particulieren: €700
  • Maximale vergoeding ondernemingen, stichtingen en verenigingen: €1.500
 • U kunt een subsidie aanvragen voor infiltratievoorzieningen
  • Maximale vergoeding particulieren: €1.000
  • Maximale vergoeding ondernemingen, stichtingen en verenigingen: €2.000
 • U kunt een subsidie aanvragen voor een aansluiting op de schoon water afvoer
  • Maximale vergoeding particulieren: €500
  • Maximale vergoeding ondernemingen, stichtingen en verenigingen: €10.000

 

Subsidie voor het vervangen van tegels door planten

Bij het vergroenen van de tuin worden stenen verwijderd en vervangen door beplanting. Dit creëert ruimte voor regenwater om in de grond te infiltreren, wat de kans op wateroverlast vermindert. Bovendien helpen de planten om de opwarming tijdens hittegolven te temperen, en een groene tuin biedt een schuilplaats en leefomgeving voor insecten, vlinders en vogels. Het kan echter nodig zijn om de bodem te verbeteren, aangezien planten doorgaans niet goed gedijen in zandgrond.

 • De maximale vergoeding voor particulieren bedraagt € 10 per vierkante meter, met een plafond van € 1.500.
 • De maximale vergoeding voor ondernemingen, stichtingen en verenigingen bedraagt € 10 per vierkante meter, met een plafond van € 4.500.

 

 

Vacature hovenier regio Breda

Ben jij een hovenier (in opleiding) of wil je graag hovenier worden? En ben je woonachtig in de regio Breda? Bekijk dan onze vacaturepagina!

Neem voor meer informatie over het ontwerpen en aanleggen van tuinen contact op met Go Green Hoveniers.

 

Kijk ook eens op onze Instagram pagina of Facebook-pagina voor het laatste nieuws en lees de ervaringen van onze klanten.