Regenton

Als ervaren hoveniers weten wij als geen ander hoe belangrijk het is om duurzaam te tuinieren. Het gebruik van een regenton is hier een goed voorbeeld van. Een regenton is een grote ton die regenwater opvangt. Dit water kan vervolgens worden gebruikt om planten water te geven of om de tuin te besproeien. Door gebruik te maken van een regenton, draagt u niet alleen bij aan een duurzamere tuin, maar verlaagt u ook de kosten van tuinonderhoud.

In de regio Steenbergen, Roosendaal, Bergen op Zoom en Tholen zijn er veel tuinen die baat kunnen hebben bij het gebruik van een regenton. Tijdens droge periodes hebben planten extra water nodig en met een regenton kunt u dit water gratis en duurzaam opvangen. Bovendien kan het gebruik van een regenton helpen om wateroverlast te voorkomen. Bij hevige regenval kan het water namelijk snel de riolering overbelasten. Door regenwater op te vangen in een regenton, wordt de druk op het rioolsysteem verminderd.

Een regenton is zeer eenvoudig in gebruik. Regenwater wordt via de dakgoot opgevangen en via een regenpijp afgevoerd naar de regenton. De ton is voorzien van een kraantje, waarmee u het water kunt aftappen. Het is wel belangrijk om de ton regelmatig schoon te maken, zodat het water niet vervuild raakt.

Bij het kopen van een regenton raden wij aan om te kiezen voor een ton met een inhoud van minimaal 200 liter. Zo heeft u voldoende water voor uw planten en kunt u ook tijdens droge periodes uw tuin mooi houden. Er zijn verschillende winkels waar u een regenton kunt kopen, maar wij als hoveniersbedrijf helpen u ook graag bij het kiezen van de juiste ton voor uw tuin en kunnen deze tevens voor u installeren.

Al met al is een regenton een duurzame en praktische oplossing om water op te vangen en te gebruiken in uw tuin. Door het gebruik van een regenton draagt u bij aan een duurzamere leefomgeving en vermindert u de druk op het rioolsysteem. Aarzel daarom niet om contact met ons op te nemen als u meer informatie wilt over het gebruik van een regenton in uw tuin. Wij staan altijd klaar om u te adviseren en te helpen bij het realiseren van een groenere en duurzamere tuin.

 

Subsidie

Binnen ons standaard werkgebied kunt u in de gemeentes Roosendaal, Moerdijk en Breda subsidie ontvangen wanneer u gebruik maakt van een regenton in uw tuin.